30 november 2011

November's books, movies and music

Vanaf nu ga ik iedere maand een overzicht geven van wat ik gelezen heb, welke films ik zag en welke liedjes ik vaak geluisterd heb. Deze zijn meestal niet juist uitgekomen of super populair, bij muziek valt het trouwens vaak voor dat ik iets herontdek dat al jaren oud is. Altijd handig als je even niet weet wat te lezen, waarnaar te kijken of wat te luisteren.



28 november 2011

Sacha First Choice Night Gent

Vorige donderdag was het First Choice Night in de Sacha winkel in de Volderstraat, Gent. Een VIP-event met korting (natuurlijk trok ik het kaartje met maar -10% maar vriendin C. kocht niets, dus kreeg ik haar -30%), goodies, make-up,... Ik kocht deze rode pistol boots, voor slechts €41, een koopje dus! Mijn outfit was trouwens, toevallig, gematcht bij mijn nieuwe aanwinsten.

27 november 2011

Wishlist november

Hoewel ik mijn kerstmis en nieuwjaars outfit al heb (daarover later natuurlijk meer, ik heb namelijk jullie advies qua combinatie hierover nodig) speur ik toch nog graag het internet af naar feestelijke kleedjes: hieronder mijn favorieten.
H&M (kids) - Topshop - Modcloth - unknown

24 november 2011

My favourites: movies (part 1)

500 days of Summer - As good as it gets - Atonement - Coco avant Chanel - Closer - The edge of love - The reader - Le fabuleux destin d'Amelie Poulain - Changeling - La vita e bella - Chocolat - Revolutionary road

21 november 2011

Likes from week 45+46



Ik heb de laatste week niets gepost (waarvoor mijn excuses) wegens: druk druk druk, zoals iedere student deze periode van het jaar, zeker? Maar there's a lot coming up, promise!



1. Dag Sinterklaas, op en top nostalgie, de intro alleen al. Dagelijks te zien op KETNET rond 16u20.


2. Sale bij Think Twice, tot en met woensdag -50%, nadien alles aan 1 t.e.m. 3 euro, ik ga zo snel mogelijk een kijkje nemen.

3. Ieder jaar moeten mijn broer en ik een verlanglijstje maken voor kerstmis, meestal is het een moeilijke bevalling, maar dit jaar verloopt het redelijk vlot. Als het af is laat ik het zeker zien, kan zeer inspirerend werken voor iemand anders.
4. Leuk ideetje voor op mijn verlanglijstje: deze roze koekoeksklok, mooie kitsch!

5. Ik MOET deze trui van H&M hebben, en nu maar hopen dat hij in Gent nog te vinden is, ik ga zo snel mogelijk naar de Veldstraat.

6. Cadeautip: een sewing kit (deze hierboven is van Topshop). Ik heb er zelf ook, voor mijn verjaardag, eentje gekregen en I love it!

7. Ik ben hopeloos op zoek naar het merk van deze jurk, weet jij het of kan je het op een of andere manier achterhalen? Het zou namelijk dé perfecte new years party-outfit zijn.

12 november 2011

Stationary sets

Zo verzot ik ben op brieven en kaartjes schrijven, zo ben ik nog doller op briefpapier, enveloppen, stickers, kaartjes, kortom alles wat te maken heeft met papier. Maar in de winkels, en ja ook de gespecialiseerde, vind je niet meer makkelijk mooie sets, want elkaar een brief schrijven is nu eenmaal uit de mode? Zonde! Daarom is etsy.com echt een verrijking, gebruik als zoekterm 'stationary sets' en je krijgt meteen honderden pagina's met prachtige papierwaren. Hieronder vind je mijn favorieten, in volgorde van deze 4 verkopers: La Papierre, emmakisstina, bannergirl en rainydaycolors.


7 november 2011

Likes from week 43+44

1. Wanneer vriendin L. een bezoekje brengt aan Gent dan hoort daar zeker een potje late-night scrable spelen bij. Met onze zelf gemaakte spelregels: altijd fun!


2. Als je op zoek bent naar een cadeautje en niet meteen iets vindt in de 'gewone winkels' dan is de webshop Juffies Warehouse de oplossing. Duizenden originele cadeautjes vind je daar, ik zou werkelijk alles willen bestellen. Misschien enkele leuke dingen voor onder de kerstboom?

3. Backstage bij Valentino SS 2012: die jurk, één woord: HEBBEN! (of een mooie knock-off mag natuurlijk ook)

4. Normaal heb ik het niet zo voor Vero Moda maar de nieuwe party collection waar Alexa Chung het uithangbord van is, mag zeker gezien worden. Daarenboven zijn het zeer betaalbare prijzen, en dat is altijd een pluspunt, nu in de winkel te vinden.

5. Mijn nieuwe beauty aanwinsten van Rituals: nail varnish corrector pen & lip shine rouge brillant.

6. 'Komen Eten' een nieuwe trend tussen studenten op kot, en ja hoor: I'm in. Een keer uitgebreid koken voor vriendinnen + drie keer uitgebreid gaan eten bij vriendinnen (het leukste gedeelte natuurlijk) en dan elkaar punten geven. Of er polonaises aan te pas zullen komen, laat ik in het midden. 



7. Deze gedachtegang komt bij mij redelijk veel voor in deze tijd van het jaar, eerlijk gezegd...

5 november 2011

Paris vs New York

Parijs en New York: dé twee steden die je moet gezien hebben in je leven. Hoewel ik nog nooit in New York geweest ben (maar staat wel op nummer 1 in mijn verlanglijstje) blijft Parijs de stad die mijn hart sneller doet slaan. De architectuur, de Seine, de romantiek, het lekkere eten en drinken, en ga zo maar door. Het leven van een Parisienne, in plaats van een Gentse, ze zouden het mij geen twee keer moeten vragen, serieus! 

Vahram Muratyan is een grafisch designer die kleurrijke afbeeldingen ontwerpt waarin hij de 2 steden op een originele manier vergelijkt. Je kan ze als prints kopen of een verzameling van allen in boekvorm bestellen, meer info daarover vind je op zijn weblog: http://parisvsnyc.blogspot.com. Hieronder zie je mijn favorieten.

Voor lezers van stylescrapbook: ja, dit is een redelijk 'afgekeken' post, maar ik vond het zo leuk dat ik het hier ook een plaatsje wou geven!





2 november 2011

My favourites: designerbags

Dure merkkledij zegt mij eigenlijk weinig, waarschijnlijk omdat ik zo snel iets beu geraak en ik graag veel keuze heb in mijn kleerkast. Maar als het op handtassen aankomt mag het wel wat meer zijn, een tijdloze lederen handtas is volgens mijn mening iets dat nooit uit de mode geraakt. Daarom hier mijn drie favorieten op een rijtje: Céline (nummer 1, zonder twijfel), Mulberry Alexa en Proenza Schouler. Als ik ooit de lotto win of een goed betaalde job heb dan schaf ik er mij een van deze aan. Maar voor de komende jaren zal het bij 'afbeeldingen op het internet kijken en wegdromen' blijven.