31 maart 2012

Tips voor de leukste cadeautjes

Al mijn vriendinnen verjaren in het voorjaar, dat betekent dat maart-april-mei dure maanden zijn qua cadeautjes uitgaven. Maar ik wil niet met cliché dingen aankomen, zoals zeepjes, sieraden, kaders,... Daarom ben ik Modcloth eens gaan zoeken naar originele cadeautjes voor betaalbare prijzen, en wie zoekt, die vindt. Hieronder vind je mijn selectie van niet alledaagse, plezante dingen, en allemaal voor minder dan $15, daarvoor kan je niet sukkelen!

1. Headphone splitter, geen geknoei meer met het delen van oortjes, handig samen naar muziek luisteren $14,99
2. Amerikaanse recepten voor cupcakes zien er dan wel geweldig lekker uit, ze gebruiken maateenheden die wij niet kennen (cups) daarvoor zijn deze super handig $11,99
3. Schattige earbuds, ook verkrijgbaar in andere vormen zoals eekhoorntjes $14,99
4. Een huisje om over je saaie kartonnen doos met zakdoekjes te zetten $7,99
5. Een lampion om over je normale lamp te monteren, creëert onmiddellijk een andere sfeer in huis $14,99
6. Om je ringen op een elegante manier op te bergen $11,99
7. Een naai-kit met allerlei benodigdheden bij noodgevallen, handig om bijvoorbeeld in je handbagage mee te nemen wanneer je op vakantie gaat $14,99
8. In moeilijke situaties kan je de hulp inroepen van dit boek om al je problemen op een stijlvolle manier à la Audrey op te lossen $14,99
9. Zo wordt eiwit opkloppen ook romantisch (als je met 2 kan afwisselen natuurlijk, anders is het de hel) $11,99
10. Stickers om de muren in je keuken mee op te vrolijken $15,99
11. Een handboek om jezelf of vriendinnen te schminken à la jaren '50 $15,99

30 maart 2012

The first


Jaja, je ziet het goed, mijn eerste outfit op deze blog, hoera! Aanvankelijk vond ik mijn outfit maar wat gewoontjes en zag ik het nut van een hele post eraan te wijten niet echt in. Maar nu ik de foto's zo zie vind ik het wel de moeite waard. Een outfit post draait voor mij om kleren die je écht aandoet, waarmee je naar de les gaat, op een terrasje zit en mee door de supermarkt loopt, niet iets dat je voor de gelegenheid hebt aangetrokken. Bij deze outfit was dat het geval, 's ochtends snel bijeen gezocht en mee naar de les gefietst om daarna meteen door te rijden naar Laura, voor onze eerste, en zeker niet de laatste, outfit-date. Want hoe Laura met een camera overweg kan, dat zijn er maar weinigen gegeven, so thanks for the pictures girl!


top: Vero Moda - vest: Part Two - broek: Carhartt - tas: Bijenkorf - schoenen: Steve Madden

19 maart 2012

Favorite Etsy-shops (part 1)

Wanneer ik mij verveel dan zit ik ofwel op Tumblr te snuisteren, op Pinterest inspiratie op te doen of op Etsy om mooie aankopen te zoeken. Ik ben van plan om de mooiste virtuele winkeltjes met jullie te delen, hieronder vind je alvast de eerste. Ik leer graag nieuwe verkopers kennen, dus laat je in het reactie-vakje maar eens goed gaan, zo ben ik ook weer voor een tijdje zoet!

 verkoper: Octopurse
Portefeuilles, clutches, boekcovers, pennenzakken,... en dat allemaal in de leukste en kleurrijkste stoffen. Ik ben verliefd op het portemonneetje rechts onderaan, ideaal zijn voor zo'n zoetekauw als ik!

Ze kopen oude meubelen op om ze dan in een nieuw jasje te steken. Zo'n soort bed moet en zal ik later hebben, werkelijk prachtig!

verkoper: Melissap6908
Vooral de kaders vind ik leuk om een saaie muur mee te bekleden, in hun shop zelf vind je er ook nog in andere kleurencombinaties.

verkoper: Mojospa Style
Hoewel de winter eigenlijk op zijn einde is gekomen vind ik deze mutsen en sjaals geweldig, tip voor volgend jaar dus!

16 maart 2012

13 maart 2012, de dag dat de tijd even bleef stilstaan


Op deze dag van nationale rouw wil ik geen vrolijke post maken over onderwerpen die in vergelijking met het busongeval in Zwitserland onbelangrijk en zelfs stom zijn. 22 kinderen van amper 12 jaar verloren hun leven, 6 volwassenen waren op slag dood. Dat is iets waardoor ik in het diepste van mijn ziel geraakt ben. Onschuldige mensen, dolgelukkig na hun sneeuwklassen in de bergen. Ik zie mijzelf trouwens nog altijd terugkomen van Oostenrijk, zo'n 8 jaar geleden ondertussen. De euforie van 10 dagen allemaal samen te zijn met je beste vrienden en vriendinnen, maar toch de blijdschap om terug naar huis te keren bij mama en papa. En dan verandert alles in een klap in een ware nachtmerrie. Hier zijn geen woorden voor. Dit is de eerste keer in mijn volwassen leven dat ik door een nieuwsfeit zo geraakt ben. Ik wens de ouders, grootouders, broers, zussen, echtgenoten, vrienden en kennissen ontzettend veel sterkte in hun verwerkingsproces. We kunnen de kindjes jammer genoeg niet teruggeven, maar een beetje steun aan de familieleden en vrienden geven is het enige wat ons land nu kan doen. Sterkte!

12 maart 2012

Spring's in town

Eindelijk, temperaturen die boven 15°C stijgen, lente-gevoel op en top! Het eerste terrasje van dit jaar  heb ik alweer gehad en er zullen er sowieso nog veel volgen! Voor donderdag voorspellen ze 17°C, say what?! I'm a happy girl!


Ik kocht zaterdag op de retrobeurs van de kringloopwinkels in Gent deze typemachine van Olympia voor maar €15, koopje! Heb op internet al de juiste inktlinten gevonden dus vanaf ik die ontvangen heb kan ik al mijn brieven authentiek typen, I like!

bron: nieuwsblad.be

Donderdagmorgen ben ik gaan aanschuiven aan H&M rond 7u en omstreeks 10u30 kwam ik blij buiten met het kleedje dat ik zocht. Alles van op mijn wishlist was al uitverkocht maar het jurkje (dat mijn mama eigenlijk wou, maar aangezien ze niet kon passen wou ze het dan toch niet meer, dus dacht ik: waarom koop ik het niet voor mijzelf?) hing er nog, happy! (zie artikel hieronder, jurkje van de campagne foto)


Ik heb mijn Catrice nagellak collectie ook weer aangevuld met enkele nieuwe kleurtjes uit de recentste collectie: 690 Fred Said Red, 780 Welcome To Roosywood en 720 Bruno Brownani (de drie meest rechtse). Dat zet mijn totaal op 12, valt nog mee he?! Maar ik heb ondertussen weer al enkele kleurtjes op het oog die er ook nog bij zouden mogen, kwestie van mijn lente gevoel nog wat meer aan te wakkeren.


Gisteren ben ik met mijn mama lammetjes gaan spotten, want geef toe: lammetjes zijn toch wel hét signaal dat de lente in 't land is. In een wei vlakbij ons huis vonden we dit schatje: een wit schaap met een zwart lammetje, de natuur is soms toch wonderbaarlijk schoon he!

6 maart 2012

Marni for H&M


Neen, dit is geen originele, vernieuwende post want ongeveer elke blogger heeft het wel over dit onderwerp, mes excuses. Maar dit is de eerste keer dat ik echt enthousiast ben over een samenwerking van H&M met een bekende ontwerper. Meestal vind ik het allemaal té overdreven of net niet speciaal genoeg om er wat meer geld voor neer te leggen, maar nu dus niet. Er zitten verschillende stukken bij die ik mijzelf wel zie aantrekken, maar omdat mijn budget als student het niet toelaat om alles wat ik mooi vind te kopen ga ik het bij één stuk (proberen) houden. Hoogstwaarschijnlijk ga ik voor de ketting of de rok, maar omdat een foto soms kan bedriegen zal ik dus genoodzaakt zijn om donderdagmorgen voor H&M te gaan kamperen. Mede ook een beetje voor mijn mama, aangezien ze donderdag moet werken maar toch zo graag de jurk van de campagne-foto (zie hierboven) wil hebben. Ik heb geen ervaring met de designer-gekte dus heb ook totaal geen idee hoe vroeg ik uit mijn bed zal moeten komen, 6u, 7u of is 8u ook nog oké? En is er trouwens niemand die mij gezelschap wil houden donderdagmorgen in de Veldstraat? Met twee wachten is natuurlijk altijd gezelliger dan alleen, ik zorg voor ontbijt! ;)