29 april 2012

The big day

 foto van my dreamcar VW Van, bron: onbekend

Morgen om 9u is het zover: mijn praktijk rij-examen. Hoewel het parkeren vrijdag plots niet meer lukte en ik nog altijd enkele schoonheidsfoutjes maak zal het morgen toch moeten gebeuren. Ik ga niet ontkennen dat ik enorm veel stress heb, maar laat het ons 'positieve adrenaline' noemen. Hopelijk lukt het zodat ik toch nog in mijn tienerjaren mijn rijbewijs haal (1 mei word ik 20).

18 april 2012

Spring likes

Ja hoor, hier ben ik weer met mijn interessante internet vondsten van de afgelopen weken.

bron: etsy

1. Ik vind het eigenlijk maar stom dat iedere blogger klaagt en zaagt over het weer op zijn blog. Maar ik ga er mij ook eens aan wagen: wat een verschrikkelijk slecht weer is het toch de afgelopen weken geweest. Ik verlang naar de lente en de daarbij horende opgewektheid van iedereen. Maar deze afbeelding verzacht het leed een beetje, want toegegeven: er schuilt wel een waarheid in.


2. Enkele posts geleden liet ik jullie mijn bak-kunsten zien met het maken van macarons. Het rondjes spuiten daar moet ik nog wat op oefenen en daarvoor zou deze bakplaat ideaal zijn.

bron: In Spaces Between

 3. Lief he? Zo zou ik mijn bed ook wel willen vinden, en dan gezellig samen alles opeten, romantisch!


4. Deze site maakt originele en gepersonaliseerde huwelijks uitnodigingen, menu's, programma's,... maar ze hebben ook een pagina waar ze gratis prints aanbieden, en die kunnen ook voor andere feestjes gebruikt worden dan een huwelijk. Ik heb zelf ook een uitnodiging gebruikt, maar daarover later meer!

bron: onbekend - via pinterest

5. Een kalender die gemakkelijk te maken is en daar bovenop nog eens origineel en mooi ook. Je hebt enkel een IKEA-kader en een kleurkaart van verf nodig, gemakkelijker kan niet he? Je kan het iedere maand hergebruiken, jaar na jaar, geen papieren kalender meer nodig, dat is nog ecologisch ook!

17 april 2012

16/04/2012


Outfit nummer 2, en hier ben ik eerlijk gezegd al meer tevreden over dan de vorige: deze outfit straalt meer 'mij' uit: nonchalant, kleurrijk, speels, sixties,... Het zijn mooie foto's (thanks to Laura en haar camera). En ik was al meer op 'mijn gemak' bij het poseren, want op een drukke plek gaan staan, waar om de minuut iemand passeert, om foto's te nemen van elkaar is toch nog even wennen. De juiste poses aannemen, nieuwsgierige blikken negeren en snel genoeg alle details vastleggen (om dan rap de jas terug aan te doen want het was kooouuud) dat moet je leren, zeker? Dus jullie mogen in de nabije toekomst nog veel outfits verwachten want Laura en ik vormen een uitstekend team samen! ;)

top: H&M - pull: Vero Moda - rok: New Look - tas: Hampton Bays - horloge: Kruidvat - nagellak: Catrice: The Pinky and The Brain


14 april 2012

The sixties

 Gisteren ging ik naar de tentoonstelling over de jaren '60 in Bokrijk. Er werd de laatste weken enorm veel reclame over gemaakt in de media, dus ik verwachtte mij aan een volkstoeloop, maar dat bleek niet het geval te zijn. We konden rustig naar alles kijken en hebben ons toch een kleine 2 uur lang in de sixties kunnen wanen. Het lange rijden uit Brussel, inclusief files natuurlijk, loonde dus de moeite. Alles wordt op een heel realistische manier getoond en de jaren '60 komen zo helemaal tot leven. Er is een dorpskern waar je verschillende plaatsen kan bezoeken: een electronica-winkel, een kapperszaak, een cinema tot zelfs een jeugdhuis en ga zo maar door. Aan de ingang krijgt iedere bezoeker een fictief paspoort dat je op verschillende plaatsen kan inscannen (niet zo sixties natuurlijk, maar de scan-plaatsen werden geweldig geïntegreerd in het decor) om zo het hele levensverhaal van jouw personage te weten te komen. En het mooiste gegeven van heel de dag, dit bezoekje kost slechts €2 voor studenten tot 26 jaar! Als je een leuke daguitstap zoekt deze zomer dan is dit zeker plezant voor de hele familie!


6 april 2012

Macarons de Paris "à la Katrien"

Het is de derde keer dat ik mij waag aan het maken van dit "moeilijke" koekje, en echt waar, 't is een kunst: hoe meer je het doet, hoe beter je wordt. Je moet heel goed de maten leren afmeten, je oven leren kennen en vooral veel geduld hebben. Toegegeven, ze zien er niet zo mooi uit als diegene van Ladurée (dé macaronpatissier van Parijs) maar als je weet dat ze met veel liefde zelfgemaakt zijn, heeft dat ook wel z'n charmes, niet? Ik gebruik altijd een combinatie van 3 verschillende recepten, dus laat het ons zoiets noemen als: "Macarons de Paris à la Katrien".

Ingrediënten


voor het koekje: 150 ml eiwit (vergeten op de foto) - 50 g kristalsuiker - 135 g en 110 g bloemsuiker - 135 g amandelpoeder - kleurstof
voor de vulling: 150 g aardbeien - 15 g bloemsuiker - 160 g chocolade (ik nam een mengeling van melk en fondant)

Bereiding


1. Klop het eiwit op met de kristalsuiker, tot je het ondersteboven kan houden, liefst zelfs boven het hoofd! ;)


2. Meng de bloemsuiker (135 g) met het amandelpoeder tot broyage. Daarbij voeg je de overgebleven bloemsuiker (110 g). Zeef dit allemaal en roer het in 2 keer onder het eiwit. (Pas op! Niet té veel roeren want dan wordt alles veel te lopend, waardoor het deeg bij het rondjes spuiten in elkaar begint over te lopen, ik spreek uit ervaring!)


3. Voeg de kleurstof toe, ik koos deze keer voor rood (maar heb er wat te weinig in gedaan, want ze zijn wat oranje uitgeslagen).


4. Doe alles in een spuitzak en spuit rondje op het bakpapier (was jammer genoeg op dus heb ik aluminiumfolie gebruikt, maar bakpapier is beter) in allemaal ongeveer dezelfde grootte. Zoals je zit moet ik nog wat oefenen in het mooie rondjes spuiten... Laat nu alles eventjes rusten tot er een droog laagje op de koekjes komt, ondertussen kan je de oven voorverwarmen op 150°C. Mijn geduld was op dus ik heb ze na 5 min al in de oven gestoken, daaraan zijn de barstjes waarschijnlijk te wijten.


5. Laat de koekjes 15 min bakken. Nadien laat je de koekjes afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.


6. Ondertussen kan je de vulling maken. Mix de aardbeien en bloemsuiker tot een coulis. Verwarm de coulis daarna even op een klein vuurtje. Ondertussen verbrokkel je de chocolade in kleine stukjes.


7. Voeg de warme coulis, door een zeef, bij de chocolade, blijf roeren tot alles gesmolten is. Doe de chocolade-aardbei vulling in een spuitzak en steek het voor minstens een uur in de koelkast. Uiteraard kan je ook een andere vulling gebruiken zoals bv. crème au beurre.


8. Probeer de koekjes zo goed mogelijk met elkaar te matchen naar grootte. Spuit dan een klein toefje vulling op een van de twee koekjes en zet de andere kant er voorzichtig op. Voilà, je vous presente des macarons! Bon appétit!