20 april 2013

My birthday wishlist


Een typische vraag die ieder jaar zo'n tweetal weken voor jouw verjaardag gesteld wordt: 'Wat zou je graag hebben als cadeautje?', met ieder jaar weer een soortgelijk antwoord: 'Gho, geen idee...' Daarom maak ik het via dit lijstje een beetje gemakkelijker een idee te krijgen van wat ik graag zou krijgen.

1. Een kaartenrekje waarin ik leuke foto's of kaartjes in kan tentoonstellen zou een mooi plaatsje (in mijn kale gang) op mijn kot krijgen. HEMA.
2. De laatste tijd kan ik maar niet goed genoeg krijgen van horloges in alle kleuren, maten en vormen. Met een kleurrijk exemplaar zoals dit mintgroene zou ik zeer blij zijn. Komono.
3. Ik zou ook graag een nieuwe zonnebril uitzoeken. Een cat eye-model staat momenteel bovenaan mijn verlanglijstje, maar past eerlijk gezegd niet zo goed bij mijn gezicht. Ik zal dus een gulden middenweg voor mijn wensen moeten vinden. Prada & Vogue.
4. Chance Eau de tendre is al sinds lange tijd mijn favoriete parfum. Nu mijn flesje bijna leeg is kan ik wel een nieuw exemplaar gebruiken. Ook de hair mist uit hetzelfde gamma zou handig zijn. Chanel.
5. Van mijn ouders mag ik een juweel kiezen, aangezien je 21ste verjaardag toch iets "speciaals" is. Ik ga waarschijnlijk voor een ring gaan, maar ik ben er totaal nog niet uit wat voor model ik zal kiezen. Het liefst een ring in het zilver, tijdloos maar toch jong en origineel. Als iemand een leuke winkel of merk kent, let me know!
6. Ik ben al een hele poos aan het nadenken of ik mij een analoge camera zou aanschaffen. Een digitale camera is natuurlijk gemakkelijk, maar een analoge lijkt mij, voor de afwisseling en de originaliteit, ook wel eens leuk. Diana F+, La Sardina, Fujifilm Instax.
7. Ik drink al twee jaar thee en koffie op mijn kot uit gratis gekregen tassen, die zijn dus wel eens aan vervanging toe. Ikea, Pantone, Orla Kiely.

Maar uiteraard ben ik ook altijd blij met dingen zoals boeken, nagellak, oorbellen, CD's, decoratie, make-up, sjaals,... Ziezo beste vriendinnen, nu kunnen jullie niet zeggen dat ik jullie niet genoeg ideeën heb gegeven. ;-)

10 april 2013

Wishlist: iPhone cases


1/2/3/4/5/6/7/8/9

Hoewel ik mijn iPhone op zich al heel mooi vind, is het natuurlijk altijd plezant hem nog meer te personaliseren met een mooie cover. En het is uiteraard nog leuker als je af en toe eens van 'iPhone outfit' kan veranderen. Daarom zou ik graag een kleine verzameling met mooie cases uitbouwen. Voor iedere gelegenheid een andere. Sommige meisjes matchen hun smartphone zelfs met hun eigen outfit, maar geloof mij, zover ga ik het niet laten komen. Op Ebay vind je heel veel leuke dingen, maar allemaal een beetje dezelfde Chinese brol. Daarom heb ik ook eens op andere, iets duurdere, webshops gezocht. Hierboven vind je mijn favorieten. Ik ben er nog niet helemaal uit welke ik juist ga bestellen -allemaal is wat overdreven zeker?- maar deze zijn kansmakers. Misschien ook een leuk idee als verjaardagscadeau *hint*!

7 april 2013

March on Instagram

Maart was een extreem drukke maand, ik ben amper een weekend thuis geweest... Oeps! Mijn vermoeidheidklachten, waarmee ik de laatste weken te maken heb, zouden dus mede daardoor verklaard kunnen worden. Volgens mijn mama moet ik het 'wat rustiger aan doen', maar jonge mensen moeten daar toch tegen kunnen, zeker?! Nu dat het paasvakantie is kan ik naast het onderlijnen, samenvatten en studeren ook nog een beetje uitrusten van deze vermoeiende, maar heel plezante maand.

Maart begon uiteraard geweldig met mijn bezoek aan Rome, 5 dagen lang mogen proeven van de vroege lente. Zalig, als je weet hoe lang de gemiddelde Belg er nu al op zit te wachten. Rome is architecturaal en cultureel gezien een prachtige stad maar heeft ook vele leuke plaatsen om lekker te eten en te drinken. Het tweede verslag, waarin ik enkele adresjes prijsgeef, komt binnen enkele dagen online.

Ik kocht mijzelf enkele witte, lage all stars, die ik jammer genoeg nog niet zo veel heb kunnen aandoen. Lente waar blijf je? Ik ging na mijn avondles Frans met Astrid sangria gaan drinken in Hasta Mañana in Gent, lekker zuiders! En we genoten van onze "tea party" op kot met lekkere cupcakes van Julie's House.

In maart ben ik ook twee keer op weekend geweest met de twee muziekverenigingen waar ik lid van ben. Zo'n repetitieweekenden zijn niet te onderschatten: overdag uren aan een stuk repeteren en 's nachts slechts enkele uren slapen omdat het 's avonds veel te plezant was om vroeg in bed te kruipen. Niet zo'n goede combinatie, geloof mij.

En om nog maar eens over het weer te klagen: vorig jaar, in dezelfde periode, had ik al enkele terrasjes in Gent achter de rug, maar dit jaar is het er nog niet van gekomen. Dan maar een lekkere cappuccino star (met maltesers, jammie) bij Café Labath. Ik nam Ellis, de birthdaygirl van deze maand, mee om taart te gaan eten bij Julie's House. En in de kast bij mijn oma vond ik iets heerlijk retro en handig tegelijk: een nageldroger. Topuitvinding!

Ellis gaf voor haar 21ste ook een leuk verjaardagsfeestje op haar kot. Cosmopolitan, lekkere dessertjes en plezante mensen, de beste manier om de maand te beëindigen. Op naar April!

5 april 2013

Men moet meegaan met zijn tijd: sociale media

De aandachtige lezers hebben waarschijnlijk al gezien dat ik mijn lay-out een opfrissing heb gegeven. Eerlijk gezegd ben ik er al heel blij mee maar ik heb wel nog enkele wensen waarvoor ik hulp van buitenaf moet inroepen want ik ben niet zo'n specialist in HTML-codes en dergelijke. Het is dus allemaal nog een beetje work in progress

Aangezien Google Friend Connect ermee stopt, en de meeste van mijn volgers mij via deze weg volgen, bied ik jullie nu enkele andere alternatieven aan:

- Er bestaat sinds kort een Facebook pagina van mijn blog waarop je kan volgen wanneer ik iets nieuws gepost heb. Door een eenvoudige 'like', blijf je dus steeds op de hoogte.







- Je kan mijn blog ook volgen via Bloglovin', een handige site waarop je al de nieuwe posts van jouw favoriete blogs bij elkaar terugvindt. Ik maak er zelf al jaren gebruik van en ben er content mee.

Follow on Bloglovin


- En dan is er ook nog Twitter, waarop ik altijd tweet wanneer er ik iets nieuws gepost heb.