30 mei 2013

Summer, where are you?


Zagen over het weer daar dient een weblog eigenlijk niet voor, zeker die van mij niet. Maar 't is tegenwoordig wel een van de gespreksonderwerpen die bij iedereen, en dus zeker niet alleen bij oudere mensen, ter sprake komt. Het is dan ook bijna nog nooit zo bedroevend slecht geweest dan dit jaar. 'Mei 2013 was uitzonderlijk nat en somber' en 'Zeer koude en sombere lente', de krantenkoppen liegen er niet om. Maar geen nood, op internet is er inspiratie genoeg om ons bezig te houden met het reeds bedenken van zomerse outfits. Want ooit zal het warme weer, de zon en de bijhorende hoge temperaturen wel komen, zeker?! Tot dan even mijn favoriete inspiratiefoto's op een rijtje.






20 mei 2013

DEEL 2: To Rome with love

Het eerste deel over mijn citytrip naar Rome is alweer enkele weken oud, dus werd het hoogtijd voor deel twee. Begin maart brachten we Charlotte een bezoekje. Begin van de lente, dat betekent dus heel wisselvallig weer: regen, zon, koud, warm, we've had it all. En dat merk je ook aan de foto's: op de ene goed ingeduffeld, op de andere dan weer zonnebril aan en genieten van de zalige eerste lentezon.

Op onze voorlaatste en tevens ook zonnigste dag verkenden we Rome's schoonheid nog wat meer: we startten de dag met een stevig ontbijt inclusief Italiaanse cappuccino, daarna bezochten we het Vittoriano, Forum Romanum, en uiteraard genoten we ook van het warme weer met een Aperol Spritz, of twee, drie... Living the good life!





Op onze laatste dag, die er veel te snel was, bezochten we het Vaticaan. Een dag voor de start van het conclaaf waar ze een nieuwe paus verkozen hebben. Vandaar dus al die camera's, reporters en fotografen. Na onze zoektocht naar de VRT redactie gestaakt te hebben (onvindbaar in die massa) gingen we naar Borgo. Een hele leuke wijk met enkele leuke restaurantjes, gelaterias en winkeltjes. Vooral mooie tweedehandswinkeltjes, waar Els een mooie handtas op te kop kon tikken. Ik ben er stiekem nog altijd een beetje jaloers op, maar ik mag ze hopelijk snel eens lenen. ;-) Nadien passeerden we ook nog langs Piazza Navona en Largo di Torre Argentina waar je de ruïnes van Romeinse tempels vindt, maar ook tientallen zwerfkatten ziet rondlopen -als je gelukt hebt, want soms verstoppen ze zich wel heel erg goed. Als kattenliefhebber is dit een belevenis!




Ons verblijf in Rome zat er veel te snel op, vooral omdat ik nog zoveel in Rome wou verkennen en beleven. Rome is dan ook zo ongelooflijk veelzijdig, ideaal excuus om dus snel nog eens terug te gaan. Binnen enkele weken komt Charlotte opnieuw naar huis na haar vijf maanden durende Erasmus, een tijd die, zeker voor haar, voorbij is gevlogen. Haar zo lang moeten missen bleek beter mee te vallen dan verwacht, leve de moderne communicatietechnologieën en de hilarische Skype-gesprekken die we al beleefd hebben. Maar ik ben eerlijk gezegd heel blij dat we volgend academiejaar weer veel in Gent kunnen afspreken om een koffietje te gaan drinken in den OR en taart te gaan eten bij Julie's House.

13 mei 2013

Longing for summer: Swimwear wishlist

1/2/3/4/5/6/7/8

De zomer in België, dat is ieder jaar opnieuw een teleurstelling. Geen wonder dat wij zo massaal veel op vakantie gaan naar het Zuiden. En ook dit jaar hebben we nog niet te veel zomerse dagen mogen beleven. Ook de voorspellingen voor de komende weken zien er niet al te fraai uit, jammer! :-( Ik durf er bijna voor te wedden dat het zo omstreeks eind mei, wanneer de examens beginnen, wel weer mooi weer gaat worden. Ieder jaar hetzelfde liedje...

In mijn eigen zomervakantie ligt er nog niets concreet vast, maar hoe het er nu naar uit ziet ga ik in juli als jobstudent werken, leer ik in augustus voor mijn herexamen(s) en hou ik september vrij voor het échte uitrusten. Tussendoor wil ik ook nog graag wat festivals doen, zoals Couleur Café en Lokerse Feesten, plan ik zoveel mogelijk leuke BBQ's, cocktailavonden, brunches,... met vriendinnen en wil ik ook graag een lang weekend gaan kamperen in Frankrijk. Ik heb ook plannen om in september een weekje naar Valencia te gaan met enkele vriendinnen. Valencia lijkt ons de ideale bestemming voor een goede mix van: strand, stad, winkels, tapas en feestjes. Bij zo'n mooi vooruitzicht van de ideale strandvakantie hoort er uiteraard ook een nieuwe bikini. Bij het overlopen van mijn favoriete webshops kwam ik uit op deze 8 exemplaren, het wordt nog een moeilijke beslissing! Welke is jouw favoriet? En wat zijn jullie plannen voor deze zomer?

6 mei 2013

De grote verjaardagszoektocht


29 april, twee dagen voor mijn eigen verjaardag, werd ook Astrid, 21. Omdat we het beide heel druk hebben met taken, papers, groepswerken,... hebben we de laatste tijd niet meer zoveel uitstapjes gedaan. Daarom kwam ik op het idee samen nog eens een namiddagje Gent te (her)ontdekken. Ik had een hele zoektocht ineen gestoken, waarbij ze punten kon verdienen, om later op de dag de "hoofdprijs" te winnen. Iedere locatie beschreef ik aan de hand van 3 tips, hoe sneller ze kon raden waar we naartoe gingen hoe meer punten ze kreeg. Onze dag begon in de Veldstraat, waar ze haar eerste tip ontving.

De eerste stop was broodjeszaak 'Verloren Kost', volgens velen verkopen ze daar de beste broodjes uit Gent. En wij kunnen beamen dat ze lekker waren! Daarna trokken we naar IKEA. Al maanden zeiden we dat we onze waardebon (vorig jaar beiden gekregen voor onze verjaardag) eens moesten gaan opdoen. En dat is dus bij deze, een jaar na datum, gebeurd.


Daarna trokken we weer de stad in om bij onze derde stop terecht te komen: koffiehuis OR. Waar Astrid uiteindelijk ook haar eerste cadeautje in ontvangst nam: zelfgemaakte Instagram magneetjes voor op haar koelkast (geen foto, sorry!). Nadien raadde Astrid, met enige moeite, wat de vierde stop was: kledingzaak Paleis. We pasten beide iets, maar kochten uiteindelijk niets, heel typisch voor ons. ;-)


Vervolgens gingen we even naar Astrid haar kot om te aperitieven en 'ons mooi te maken', de laatste stop kon wel eens 'chique' zijn. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen dineren in restaurant Het Pand. Als decadente afsluiter van de avond, je wordt nu eenmaal maar een keer 21. We aten Caeser Salad als voorgerecht en nadien kabeljauw met karnemelkpuree. Heel lekker! Astrid's missie was, hoe kan het ook anders, geslaagd: ze had meer dan 1000 punten behaald. En dus kreeg ze haar cadeau, een paar oorbellen dat ze al lang wou (weeral geen foto, mijn excuses!).


We sloten onze dag af met cocktails in Limonade. Ik denk, of weet eigenlijk bijna zeker, dat Astrid haar geamuseerd heeft. En ook ik heb een heel leuke dag beleefd met mijn beste vriendin in het bruisende Gent. Zelf verjaren is leuk, maar meegenieten van anderen hun verjaardag is zo niet nog leuker!


2 mei 2013

Birthday Picnic

Gisteren, 1 mei, werd ik écht volwassen, 21 lentes met andere woorden. Over het feit dat dit een 'grote stap' is in je leven ga ik het nu niet hebben, want ik kan nog steeds niet wennen aan die 2 die daar nu al meer dan een jaar vooraan staat. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, en hoogstwaarschijnlijk samen met vele onder jullie, vind ik verjaren wel leuk. Een keer in 't jaar eens schaamteloos in de belangstelling staan, dat vind iedereen wel eens plezant. Eerlijk is eerlijk. ;-)
 

Ik organiseerde voor enkele vriendinnen een picknick in het park aan mijn kot. En ja, ik heb enorm veel chance gehad met het weer: een staalblauwe hemel en zéker 20 graden warm, het kon niet beter zijn! De combinatie van mooi weer, véél eten en drinken (onder andere sangria, pastasalades, broodjes, taart (van Julie's House, mmm!), tiramisu, vers fruit,...) en de beste vriendinnen kon uiteraard niet anders dan geslaagd zijn.



Ik kreeg ook veel leuke cadeautjes, I've been spoiled, die jullie hier later zeker nog zien verschijnen. Ik kan dus terugblikken op een zeer geslaagde dag, ik zou wel meerdere keren per jaar jarig willen zijn, hihi. :-) Danku voor de leuke namiddag liefste vriendinnetjes!