29 augustus 2012

Mijn huizeke


De eerste dag na mijn herexamen wijsbegeerte was plezant druk. Mijn kamer had héél dringend een opruim- en kuisbeurt nodig en ik wou mijn huizeke, dat ik gevonden heb op een rommelmarkt, een nieuw kleurtje geven. Nu moet je weten: schilderen is nu niet echt iets wat ik vaak doe, ik ben er dus  niet echt een expert in, maar ik heb vandaag toch enkele nuttige zaken geleerd (al doende leert men):
1. Schilder niet buiten wanneer er 4 Beaufort wind staat, opwaaiend krantenpapier kan vervelend zijn en tot meermaals gevloek leiden.
2. Eventjes wat schuurpapier gebruiken voor je begint zorgt ervoor dat de verf beter 'pakt'.
3. Respecteer de droogtijden van verf! Wanneer het nog niet volledig droog is leg het dan vooral niet op krantenpapier, dat blijft er blijkbaar aanplakken, en krijg het er dan nog maar eens af... Heb dus geduld!

 De kleur komt op deze foto niet zo goed tot zijn recht maar het is dus aubergine

Mijn huizeke zal een mooi plaatsje krijgen op mijn kot. Wat ik er in ga tentoonstellen weet ik nog niet zo goed. Ik dacht eerst aan mijn nagellak-collectie, maar de meeste potjes blijken te groot te zijn. Misschien haakjes inkloppen voor mijn oorbellen? We zien wel!

7 opmerkingen:

 1. Wat een super tof huisje zeg! :) Je kunt er van alles inzetten, nagellakjes lijkt me wel leuk ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuk huisje! Erg leuk!
  Je hebt trouwens een erg toffe blog! Dus ik volg je!:D
  Liefs,
  jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Mooi geschilderd ook, ik doe het je niet na ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattig huizeken! Ik zou er zo'n kleine prullekes insteken, zoals ze vroeger deden :) Ik houd van verzamelingen! En bij mij lopen zo'n projectjes ook altijd mis, wegens geen geduld :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't wordt zeker tof!! Echt tof, zo'n letterkast (zo noem ik ze toch altijd) Ben benieuwd wat je erin gaat opbergen/tentoonstellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaah! De grootouders van Kenneth hebben er zo meerdere in huis hangen met van die kleine porceleinen beeldjes in ^^ Maar het oorbellen-idee vind ik ook wel tof :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk huisje! Ik ben ook volop bezig met kadertjes en andere dingen te schilderen/pimpen voor mijn kot!
  En veel nuttige tips om zelf een (zomer)dagboek vol te houden, heb ik niet echt - momenteel zit ik zelf zo'n 20 tal dagen achter! Het is makkelijk om af en toe als je op de computer zit je dagen snel neer te typen in een word document en dan wanneer je tijd & zin hebt alles af te printen en te versieren!

  BeantwoordenVerwijderen