2 januari 2013

Happy two thousand thirteen!


Eerst en vooral wens ik iedereen uiteraard een gelukkig nieuwjaar. Ieder jaar zoek ik een quote die ik dan in mijn nieuwjaars-sms'jes (ja, die van mij maken dus ook deel uit van die 72,4 miljoen die er in de nacht van 1 januari gestuurd zijn) gebruik om naar al mijn vrienden en familie rond te sturen. En dit jaar wens ik dus ook hetzelfde aan jullie, mijn lezers. Mag het vooral een inspirerend, productief, leerrijk, plezierig en warm -letterlijk en figuurlijk- jaar worden. You only live once, vooral dat wil ik  in 2013 niet uit het oog verliezen. Ikzelf heb nieuwjaar gevierd in Gent met enkele vriendinnen. Lekker eten, goed gezelschap, genoeg cava en een privéshow vuurwerk, meer moeten wij niet hebben. Zo'n leuke avond was uiteraard meer dan welkom tussen al dat blokken door.

v.l.n.r.: Justine - ikzelf - Astrid - Ellis - Jinne - Annelies

En dan nu nog enkele voornemens voor 2013:
- Elke maand 1 boek lezen. Lijkt een makkie maar ik heb tegenwoordig zoveel wetenschappelijk artikels en dikke schoolboeken te lezen en te leren dat ik bijna geen moed meer heb om 's avonds nog eens een goed boek vast te nemen. Daar moet en zal veranderingen in komen, want lezen is een van mijn favoriete bezigheden. Staan al op mij 'to read'-lijstje: "Liefde in tijden van cholera" van Gabriel Garcia Marquez en "Dit zijn de namen" van Tommy Wieringa. Andere aanraders zijn uiteraard ook steeds welkom.
- 15 steden/plaatsen bezoeken waar ik nog nooit geweest ben. Nieuwe oorden ontdekken is altijd plezant, en dat hoeft niet eens heel ver weg te zijn. In België zijn er voor mij nog zoveel onbekende plaatsen. Antwerpen bijvoorbeeld, verder dan de winkelstraten ben ik nog nooit geweest en Kortrijk, mijn beste vriendin is van daar afkomstig, maar zelf ben ik er nog nooit geraakt. Maar uiteraard wil ik dit jaar ook weer wat citytrips doen naar het buitenland, Praag en Rome bezoek ik in februari en maart, iets waar ik nu al enorm naar uitkijk!
- Om de twee weken een nieuw recept uit proberen. Nee, ik ben helemaal geen keukenprinses maar ik sta wel heel graag achter het fornuis. En het is een cliché, maar wel de waarheid: oefening baart kunst. Op kot kook ik vaak hetzelfde, variatie is dus meer dan welkom.
- Iedere maand minstens 20 nieuwe liedjes op mijn iPod zetten. Ik ben een grote muziekfan, maar de laatste jaren heb ik amper nieuwe groepen en nummers leren kennen. De reden daarvoor is mij helemaal onbekend, 'geen tijd' is zo'n flauw excuus, je moet tijd maken om nieuwe groepjes te zoeken en te beluisteren. Daar ga ik dit jaar dus echt tijd voor (moeten) maken.
- 52 films bekijken. Met andere woorden: iedere week eentje. Deze wil ik de komende weken al zeker zien: Bel Ami, My week with Marilyn, Drive, 17 filles, The Tourist, Hasta la Vista, Melancholia, Black Swan, Blue Valentine, The Help en Midnight in Paris. Ik ben dus al tot in maart zoet.
- Zelf een kledingstuk naaien/breien/haken. Al is het maar een domme sjaal, ik moet en zal dit jaar iets zelf ineen steken. Ik zeg al jaren dat ik wil leren stikken, patronen uitknippen, stofjes gaan kopen,... Maar tussen zeggen en het ook effectief doen zit er blijkbaar toch een grote barrière. Breien kan ik al min of meer maar ik moet mijn techniek toch nog wat bijschaven, want aan dit tempo heb ik in 2014 nog geen nieuwe sjaal. Stikken zal mijn mama mij toch nog eventjes moeten leren, het stikmachine, staat wel al klaar.
- Minstens 5 nieuwe interessante mensen leren kennen. Nee, niet omdat ik niet al genoeg leuke mensen ken, maar dit is een doelstelling die ik mijzelf opleg om wat socialer te zijn en vooral om op wat meer nieuwe plaatsen te komen. Gent heeft zoveel leuke cafeetjes, koffiehuizen, restaurants,... Ik moet wat meer uit mijn kot komen, letterlijk en figuurlijk!
- Meer bloggen. En hier durf ik écht geen aantal bijzetten want daarvoor ben ik nu eenmaal veel te wispelturig. De laatste maanden was het hier redelijk zielig, hoewel ik vaak zin had om dingen te schrijven, kwam het er toch niet uit. En dan wanneer de blok start begint het te kriebelen en ben ik niet meer van mijn computer weg te slaan, typisch! Ik zit weeral boordevol ideeën die ik na de examens ook graag in daden zou omzetten, om er dan uiteraard uitgebreid over te bloggen. Maar eerst dus examens, waarvoor ik nu dringend moet gaan leren. 

11 opmerkingen:

 1. Ook een gelukkig nieuwjaar voor jou, Katrien! Ik was één van de gelukkigen die een sms'je van je heeft ontvangen, YAY! Jullie zien er trouwens allemaal zo mooi uit! En ik vind het hele goede voornemens... Samen eens naar de bioscoop gaan na de examens? Of een leuk cafeetje ontdekken? ;) Nog véééél succes met de blok! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, die eerste. Is een voornemen waar ik in juni pas werk van ga kunnen maken vrees ik. Al heb ik al een aantal boeken op mijn smartphone gezet voor in de vlieger onderweg naar Suriname :) Ik hoop stiekem dat daar genoeg hangmatten gaan zijn waarin ik me ga kunnen verstoppen met een boek.

  Erg leuk lijstje! Oh, en een gelukkig nieuwjaar! Wat een leuke foto's! Geweldig idee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga u zeker helpen met u 52 films bekijken!! ;) iedere week op mijn kot zie! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook een gelukkig nieuwjaar! Je feestje ziet er heel gezellig uit :). Kortrijk, AKA my hometown, moet je inderdaad een keer bezoeken. Goeie voornemens by the way! Die van de 52 films zal ik proberen te doen. Nog veel succes met het blokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. he, goeie voornemens! Ben benieuwd of het je gaat lukken? Ik hoop het wel in elk geval... Ik snap dat van die boeken, ik lees ook zoveel schoolboeken dat andere boeken amper de kans krijgen! heel spijtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet niet of je 'Liefde in tijden van Cholera' in 1 maand gaat uitkrijgen :p Niet alleen een dik boek, maar ook erg complex geschreven... Maar wel mooi :) En je voorlaatste voornemen deel ik helemaal...
  Verder, ook voor jou een gelukkig nieuwjaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat is zo'n fijne quote! jij ook een heel fijn nieuwjaar :)
  Hasta la Vista is misschien wel de meest hilarische film die ik afgelopen jaar zag haha (onder het motto "me voorbereiden op België" ;)), en verder zijn je voornemens ook fijn. nieuwe mensen leren kennen vind ik ook een goede! vooral als je daarvoor vaker naar nieuwe plekken moet ja - ga ik me ook voornemen. inderdaad niet omdat er niet genoeg fijne mensen in m'n leven zijn (oké, nu in Brussel vooral wel veel te weinig, er is bijna niemand die op dichterbij dan 2,5+ uur treinen woont), maar wat mij betreft kan het nooit genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The Help is echt een van de mooiste films die ik in lange tijd zag! Heb je het boek gelezen? Echt super mooi ook. Gelukkig nieuwjaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Meer bloggen" juich ik alleen maar toe, en als je een stadsgids zoekt in Antwerpen, call me! :D En naar dat filmavondje met Hasta La Visat wil ik ook wel komen ^^ Hopelijk kan je al je voornemens waarmaken in de komende 358 dagen :) En ook nog succes met je examens!! :) xo Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn 2013! En veel succes met je examens! Leuk lijstje ook. Nog een boekentip: Tirza van Arnon Grunberg vond ik mooi, alles wat Peter Verhelst ooit heeft samengeschreven, Walvismuziek van Wally Lamb, Extreem luid en ongelooflijk dichtbij van Safran Foer, en ik kan u er nog wel enkele geven als je nog niet bent afgehaakt ;-)

  Om even te antwoorden op je vraag: sinds de draadjes eruitzijn is de kat lampenkaploos, en 't ziet er nu al heel wat beter uit! Zal nog wel een tijdje duren voor het er echt goed uitziet, maar Tits is al een oude kat dus het herstel gaat wat trager natuurlijk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel succes met je examens, dat komt allemaal goed. En dat lezen is ook een iets waar ik meer mee bezig wil zijn. Het is en ontspannend en eigenlijk heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen