29 augustus 2013

My favourite apps for iPhone


Al lachend zeggen mijn ouders en vrienden wel eens dat ik verslaafd ben aan mijn iPhone. Het 'een verslaving' noemen vind ik zelf lichtjes overdreven, maar dat mijn smartphone en ik een onafscheidelijk duo zijn geworden, moet ik wel toegeven. Of dat een goede of slechte zaak is, laat ik in het midden. Je kan heel hard tegen deze nieuwe communicatietechnologieën en sociale media zijn, of je kan je er bij neerleggen dat de maatschappij zo geëvolueerd is. Ik ben zo'n tweede type, noem mij gerust een social media geek: twitter, facebook, instagram, pinterest, foursquare,... ik heb het allemaal. En ook van apps maak ik rijkelijk gebruik: om foto's te bewerken, om dingen zoals boeken, bezienswaardigheden en muziek op te zoeken of gewoon om een doods moment op te vullen. Hieronder zet ik mijn favorieten van dit moment even op een rijtje.IKEA - shopping - gratis

De IKEA app geeft je een overzicht van hun hele webshop en de beschikbaarheid in de dichtstbijzijnde winkel. Je hebt ook de mogelijkheid een verlanglijstje op te stellen, super handig! En ook de laatste nieuwtjes worden op deze app gedeeld, zoals de nieuwe catalogus die verzonden is (feestje!). Er is ook de mogelijkheid om de catalogus op de app te bekijken, maar 300 pagina's lang op een klein smartphone scherm staren lijkt mij een beetje te veel van het goede. Ik wacht dus geduldig af tot de papieren versie in mijn brievenbus valt.
Labelbox - foto's bewerken - gratis

Met deze app kan je labels aan je foto's toevoegen. Uiteraard doe je dit niet met iedere foto die je op Instagram zet, maar een ietwat saaie foto kan toch wel plezanter worden met zo'n label, eventueel met een leuke quote. Er is jammer genoeg niet zoveel keuze qua labels, al is er wel mogelijkheid om pakketjes met nieuwe labels te kopen, al vind ik dat eerlijk gezegd niet de moeite... Een leuke app om eens om de zoveel tijd eens te gebruiken.
Yplan - travel - gratis

Yplan geeft chronologisch per avond weer wat er zoal te doen is in de stad. Concerten, theatervoorstellingen, wijnproeverijen, cocktailavond, boekvoorstellingen,... Voorlopig bestaat de app enkele voor Londen en is er een voor New York in de maak, maar wie weet wat brengt de toekomst voor andere steden. En nu is de app eens zo handig voor wanneer je een citytrip naar Londen of New York plant, zo weet je precies waar de locals zich zoal bevinden.

Over - foto's bewerken - €1,79

In plaats van labeltjes op je foto's te plakken, kun je ook gewoon een leuke tekst op je foto zetten zonder een label. Ik zie vaak mooie quotes op Instagram passeren en die zijn bijna altijd gemaakt met Over. Ze hebben hele mooie standaard typographies, maar er is ook de mogelijkheid om er nog meer bij te kopen. Een van mijn favoriete foto apps!


Tripadvisor - travel - gratis

Tripadvisor is misschien een standaardapp voor velen, maar ik heb hem eerlijk gezegd nog maar pas ontdekt. Altijd handig wanneer je op reis niet echt een leuk restaurantje kan vinden of wanneer je gewoon hopeloos de weg kwijt bent geraakt. Werkt jammer genoeg enkel via wifi of 3G, en dan kan de rekening in het buitenland wel snel hoog oplopen. Ga ik zéker gebruiken op mijn volgende trip naar Valencia, als het aanbod van free wifi het toelaat.

Afterlight - foto's bewerken - €0,99

Mijn favoriete bewerkingsprogramma voor foto's. Ik ben vooral fan van de talrijke filters. Vele malen subtieler en mooier dan de standaard Instagramfilters. Het is minder opvallend dat je foto bewerkt is, en daar hou ik wel van. Is zéker zijn geld waard!
BRIT + CO - DIY - gratis

Deze app ken ik nog niet zo lang, maar is wel de ideale manier om enkele vrije minuten nuttig te spenderen. Creatievelingen zetten er hun nieuwste creaties op, al dan niet met handleiding, zodat ook jij je kan wagen aan een DIY. Ik heb er al veel leuke ideeën opgedaan waarvan ik zelfs al eentje geprobeerd heb zelf te maken (maar daarover later meer).


Taalvoutjes - funny - gratis

Dit is zo'n app waarop ik bij wijze van spreken uren op kan door scrollen. Iedereen die een grappige taal- of spelfout tegenkomt op straat, in de supermarkt of op een andere plaats mag die opsturen via de website, facebook of twitter, om zo ook andere medeburgers eens aan het lachen te brengen. Ik moet toegeven dat sommige berichten een beetje té Hollands zijn, maar om de meeste kan ik wel (hardop) lachen.

Goodreads - community - gratis

Goodreads is eigenlijk ook een vorm van een sociaal mediaplatform zoals Tumblr of Pinterest. Het enige verschil is dat je hier geen mooie foto's op verzamelt, maar je gelezen boeken deelt met de wereld. Je kan ook reviews lezen van andere lezers en opslaan welke boeken je graag nog zou lezen. Ik vind het vooral leuk om te bekijken welke boeken mijn eigen vrienden zoal lezen en de beoordeling die ze er aan geven. Op die manier sta ik nooit meer besluiteloos in de bib op zoek naar een goed boek.
A Beautifull Mess - foto's bewerken - €0,99

In een paar weken uitgegroeid tot dé foto-app van het moment. Gemaakt door de twee creatievelingen Elsie en Emma van een van mijn favoriete blogs A Beautifull Mess. Ik ben vooral fan van de leuke doodles, borders en phrases. De fotofilters zijn daarentegen echt super saai en lelijk. Vaak maak ik dus gebruik van een combinatie van verschillende apps om mijn foto's te bewerken. Afterlight voor de filter en A Beautifull Mess voor de effectjes. Vraagt misschien wat meer tijd, maar het resultaat is vaak wel leuker!
Dumb ways to die - funny - gratis

Met voorsprong de grappiste app uit dit lijstje. Korte spelletjes die altijd een slechte afloop hebben, hoe hard je het ook probeert te voorkomen. Ideaal wanneer je op je trein wacht of in de wachtkamer van de dokter zit.
Shazam - music - gratis

Hoe vaak gebeurt het niet dat je in een winkel, op café of op een fuif bent en een leuk liedje hoort waarvan je de titel of uitvoerder niet kent. Bij mij alleszins héél vaak. Shazam is een klassieker maar o-zo-handig! Heeft mij al heel vaak uit de onwetendheid geholpen waardoor ik leuke liedjes aan mijn iTunes kon toevoegen.Ken jij zelf ook nog leuke apps? Ik sta altijd open om er nog enkele nieuwe te leren kennen!

4 opmerkingen:

 1. Ik vind Smart Alarm Clock fijn als wekker... het registreert je bewegingen terwijl je slaapt zodat je gewekt wordt tijdens een licht slaapfase, vanaf een half uur voor het moment dat je moet opstaan. En je kan dan ook een grafiekje zien van je fases doorheen de nacht.
  DreamTalk, voor het geval je wil horen of je 's nachts snurkt of praat (kan grappig zijn, al gebeurt er bij mij vaker niets dan iets).
  Candy crush, verslavend spelletje.
  Passbook... verzamelt filmptickets, instapkaarten,... zo heb je die altijd bij (bv. als je online ticket koopt bij kinepolis staat die op je iPhone en moet je dus niets afdrukken).
  En uiteraard Printic, om je foto's af te drukken op polaroid formaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh! Leuke post Katrien! Ik heb wat bijgeleerd op app-vlak ;)
  Ik vind VSCOcam en whitagram wel heel leuk om mijn foto's te bewerken!
  RunKeeper vind ik ook een goeie app, sinds ik dit heb loop ik echt veel vaker, haha.
  Snapchat en WhatsApp zijn ook nog cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg handige post hoor Katrien, net op het goeie moment, aangezien ik ook net een iPhone gekocht heb :-D
  Voorlopig heb ik nog enkel de basisapps, dus ik heb een paar van de jouwe gedownload (die Dumb Ways to Die is hilarisch) en IKEAcatalogus is ook errrug handig. Ik ben vooral blij dat ik een app heb van De Lijn en NMBS :D Altijd up-to-date, haha! En 'Moves' vind ik ook heel leuk. Of wel komt dat doordat ik nog een nieuwe iPhone-gebruiker ben, want ik vind het wonderlijk dat dat ding weet wanneer ik fiets. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. doe me dat niet aaaaan! mijn iphone is net overleden :(

  BeantwoordenVerwijderen