28 november 2012

Eviva España (número 1)

Het heeft eventjes geduurd voor ik tijd gevonden heb om mijn eerste verslag over mijn korte trip naar Spanje kon schrijven, maar hier is het dus eindelijk. Ik bezocht mijn beste vriendin Astrid die daar op Erasmus is, en ik ga jullie in twee posts vertellen wat we zoals gedaan hebben, hier dus deel 1. Enjoy!

Het stond al maanden vast, de vlucht was al weken geboekt en Elene en ik hadden er super veel zin in, maar toch heeft het ons bloed, zweet en tranen gekost om in Spanje bij Astrid te geraken. Woensdag 14 november, onze vertrekdatum, vond er namelijk een algemene staking plaats in zowat alle Europese landen. Pendelaars hebben dat waarschijnlijk ondervonden doordat de NMBS en De Lijn -wééral- staakte maar er was ook grote kans dat de luchtverkeersleiders het werk zou neerleggen. Vooral in Spanje was de kans reëel aangezien de crisis daar hard gevoeld wordt. Maar al onze stress- en frustratiemomenten bleken niet nodig te zijn geweest, want we zijn er zonder problemen geraakt, een pak van ons hart!

 De kathedraal van Valladolid

Na de inwijding en goedkeuring van Astrid haar kot verkenden we Valladolid, onbekend terrein voor ons, ik had er eerlijk gezegd zelfs nog nooit van gehoord voor Astrid besloot naar daar te vertrekken, maar al snel werd duidelijk dat het een authentieke Spaanse stad was. Met uiteraard het typische Spaanse ritme: siësta van 2 tot 5, daarna nog winkelen tot 8 en pas avondeten rond een uur of 9. Een heel ander ritme dan hier in België waar we ons de eerste dag enorm aan moesten aanpassen. 

 Woensdagavond kwamen we plots terecht in een grote betoging tegen de besparingspolitiek van Europa, gelukkig verliep alles rustig en waren er geen rellen zoals in Madrid wel het geval was.

Tapas aan €1 per broodje bij Guijuelito, en ook een glas wijn kost er slechts €1, zeker een aanrader dus!


's Avond gingen we uiteraard iets typisch Spaans gaan eten: tapas en nadien dronken we Chispazo (een mengeling van rode martini en cola), heel lekker en iets wat ik hier in België ook wil introduceren. Uiteraard hadden we elkaar veel te vertellen, onze monden hebben dus geen minuut stil gestaan die eerste avond.

Dag 2 verkenden we Valladolid nog wat meer: in de voormiddag gingen we naar de universiteit want Astrid had nog enkele verplichte lessen. In de namiddag gingen we naar een groot shoppingcentrum eventjes buiten het centrum. Mijn aankopen zal ik trouwens in een van de volgende posts laten zien.
Dag 3 en 4 stond er een citytrip naar Madrid op de planning, maar daarover meer in de volgende post over Spanje, tot snel!

4 opmerkingen:

 1. Ziet er een leuk tripje uit! En inderdaad, het is echt wel wennen aan dat Spaans ritme. Twee zomers geleden ben ik naar Madrid geweest, en wij aten altijd pas rond 10 uur 's avonds. Zo raar eigenlijk :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik houd van Spanje! En tapas vind ik echt het heerlijkste eten aller tijden! Ik ben vorig jaar naar Barcelona geweest en dit jaar naar Madrid en over een aantal maanden ga ik weer naar Madrid, echt een geweldig land vind ik Spanje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er plezant uit! Valladolid lijkt mij een hele mooie stad, ik zou er ook graag eens naartoe gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vriendin van mij is ook op Erasmus en zit eveneens in Valladolid! Haar foto's op Facebook zijn wondermooi en haar verhalen hebben me al helemaal overtuigd! Deze post heeft mijn drang om Spanje nog eens een bezoekje te brengen zeker en vast nog meer versterkt :) Al was het maar om al dat moois van je lijstje uit de vorige post te kunnen bemachtigen ^^ en voor de tapas... OF COURSE!

  BeantwoordenVerwijderen