26 maart 2013

DEEL 1: To Rome with love


Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor een lang weekend naar Rome vertrok. En sommigen onder jullie zullen wel denken: wééral op reis?! Ik weet het, qua reisjes zijn de laatste maanden vrij decadent geweest: Madrid, Praag en Rome in amper 5 maanden tijd. Maar is er nu een betere reden om een bekende wereldstad te verkennen en ondertussen ook vriendinnen, die daar op Erasmus zijn, een bezoekje te brengen. 2 vliegen in een klap, noemt men dat dan. En zo vertrokken Els en ik op donderdagavond 7 maart naar Rome om Charlotte te gaan bezoeken.


Onze eerste dag in Rome begonnen we met koffiekoeken, gekregen van het vriendje van Charlotte's kotgenoot, die de vrouwen op internationale vrouwendag extra in de watten wou leggen. Die Italiaanse mannen toch, charmeren kunnen ze zéker! Nadien vertrokken we naar het Macro, Museo d'arte contemporanea Roma, het museum voor hedendaagse kunst. Waar we opnieuw verrast werden: gratis inkom voor alle vrouwen, mooi meegenomen want de inkomprijs bedroeg normaal €10. Het museum zelf is een aanrader, heel interessante en enkele indrukwekkende stukken gezien.

In de namiddag wou ik uiteraard enkele toeristische hoogtepunten bezoeken, ik was immers nog nooit in Rome geweest. We startten bij de Trevifontein, gingen daarna verder naar het Pantheon en  tenslotte bezochten we de Spaanse trappen. Zo rond een uur of vier werd het tijd voor een gelato, heel moeilijk om te kiezen uit zoveel tientallen smaken. Mijn verwachtingen over het mooie Rome waren al volledig ingelost, de eerste dag smaakte naar meer, op naar de volgende!Zaterdagmorgen trokken we naar Monti, een wijk die in geen enkele toeristische gids ruim besproken wordt. Onterecht want het is een verzameling van enkele gezellige straatjes met veel mooie boetiekjes en gezellige cafeetjes. Het weer zat die dag beter mee, zonnebril op ons hoofd en genieten van de eerste lentezon!

In de namiddag bezochten we het Colosseum, nog zo'n typische trekpleister, maar uiteraard de moeite om te zien. In de late namiddag gingen we naar Villa Borghese, een van de grootste parken in Rome, om de laatste zonnestralen van die dag mee te pikken. En zo waren onze eerste dagen vliegensvlug gepasseerd. In het volgende deel zie je wat we nog bezocht en gedaan hebben in de eeuwige stad.3 opmerkingen:

  1. Hmmm, Rome! Niet te geloven dat de zesdejaars binnen een paar uur op het vliegtuig richting Rome zitten en het dus bij mij al 4(!) jaar geleden is! Dju toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toffe reis zo te zien :) en die foto van jou op de trap is zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dang it, bij mij is dat ook al weer 3 jaar geleden. Waar is d etijd heen! ^^ Normaal zouden we in september 2012 nog geweest zijn, maar uiteindelijk verkozen we centjes verdienen boven centjes uitgeven, en hebben we in september gewerkt :) Hele toffe toto's en OMG die kettingen!!! <3

    BeantwoordenVerwijderen