25 augustus 2013

Paris is always a good idea - PART 1

Na twee weken hard te blokken en een herexamen te hebben afgelegd, heb ik eindelijk de tijd gevonden om mijn eerste verslag over Parijs te schrijven. Het lijkt eerlijk gezegd alweer lang geleden dat ik er was, té lang geleden. Moest ik kunnen, ik ging meteen terug, en ik bleef er voor een week of twee langer. We verbleven er toevallig in het warmste weekend van deze zomer, het was dus puffen en zweten geblazen. Maar ondanks het cliché dat Parijs het mooist is in de lente of herfst, heeft de zomer ook zeker en vast z'n charmes: picknicken in de talrijke parken, bij de zonsondergang een flesje rosé drinken aan de oevers van de Seine of dineren op een van de honderden, wat zeg ik duizenden, gezellige terrasjes. Drie dagen was niet lang, maar we hebben gelukkig ons 'to do'-lijstje kunnen afwerken. Uiteraard valt er nog véél meer te beleven, dus moet ik (heel) snel nog eens terugkeren.

Mijn oma ging in de jaren '50 als 17-jarig meisje voor de eerste keer naar Parijs, en ook Astrid haar oma ging rond dezelfde periode. Astrid had het idee om de plekken die onze oma's hadden bezocht, te zoeken, en op dezelfde locatie een foto te nemen. Zie hier dus de Eiffeltoren anno 1956 - 2013.

Om onze citytrip meteen goed te starten begonnen we met een cliché van formaat: Le Tour Eiffel. Onvermijdelijk als je Parijs bezoekt, en dus ook wij hebben er toch snel een uurtje rond, onder en langs gelopen. Hét symbool van Parijs kan je moeilijk overslaan. Naar onze zin was het allemaal een beetje té toeristisch en té druk. Maar het is nu eenmaal moeilijk om in zo'n wereldstad toeristen te ontlopen. En hoe je het ook draait of keert, je blijft altijd zelf toerist, hoe graag je ook een local zou willen zijn...


Baretjes in alle kleuren en maten, zij het niet dat het véél te warm was om nog maar aan een muts te moeten denken. ;-)

Vijver aan Centre Pompidou
Parijs in de sneeuw. Koelte was het enige waar we van konden dromen op de warmste dag van het jaar.

Notre-Dame


An English Bookshop in hartje Parijs. Voor een taal- en letterkunde student (Engels - Spaans) als Astrid de hemel op aarde. Uiteraard kwam ze niet met lege handen naar buiten. Shakespeare and Company, Rue de la Bucherie, 37.


En ik heb me ook even laten gaan, ik kocht The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald.


Het mooiste plein van Parijs "Place des Vosges", gelegen in dé hipste buurt van het moment "Le Marais" was onze laatste stop. We zochten ons een gezellig restaurantje om iets kleins te eten en genoten na van onze eerste dag. Heet en vermoeiend maar vooral met heel veel mooie plaatsen, winkeltjes en herinneringen. A bientôt!

5 opmerkingen:

 1. Fijne foto's! Ben er ook pas geweest, maar ik heb het iets minder toeristisch aangepakt want ik bezocht een local! Shakespeare & co heb ik wel bezocht, maar was me veel te druk (er stond een rij aan te schuiven om binnen te mogen!) maar ik heb een onbekender alternatief gevonden vlakbij ;) Ik zal daar snel eens over bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne foto van jou bij de Eiffeltoren!
  ik heb het verder niet op Parijs, maar nu al die blogjes er overal over verschijnen moet ik toegeven dat het toch wel een beetje begint te kriebelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar zo leeeeeeuk! Ik wil ook naar Parijs gaan! Die foto van jou aan de Eiffeltoren is heel mooi, trouwens. Parijs staat je, Katrien! Of zeg ik nu best Cathérine? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ik wil ook nog eens naar Parijs! supermooie foto's! ben benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik val in herhaling, maar die foto aan de eiffeltoren is echt heel leuk! En ik wil ook nog eens naar Parijs, been too long...

  BeantwoordenVerwijderen