23 juli 2012

Leven als God in Frankrijk - part 1


Het is hier de laatste weken enorm doods geweest en daar is één simpele verklaring voor: vakantie in een internetloos huisje. Toegegeven, het deed wel eens deugd om twee weken eens écht weg van de wereld te zijn. Aan niets anders denken dan: welke cocktail zal ik drinken, welk tijdschrift zal ik lezen of welke bikini ga ik vandaag aandoen, zalig!
We gaan bijna ieder jaar op reis naar Frankrijk. Provence, Ardéche, Bordeaux,... daar zijn we al verschillende keren geweest, en dit jaar wouden we eens iets anders, dus werd het de Côte d'Azur. Een streek die aanzien wordt als chique en duur maar dat valt al bij al zeer goed mee.
In dit eerste deel van mijn verslag laat ik je onze dagelijkse bezigheden zien: eten, drinken, af en toe iets bezoeken, luieren aan het zwembad, leven als God in Frankrijk met andere woorden. In het volgende deel komen de iets actievere uitstapjes aan bod.


We verbleven in Grasse, een kleine stad niet ver van Cannes, ook wel de hoofdstad van de parfum genoemd. Bijgevolg waren er dus veel winkeltjes die zeep en parfum verkochten en ook het International Perfume Museum was in Grasse gevestigd, waar de vrouwen uiteraard een bezoekje aan brachten.


In Valbonne, een stadje in de buurt van Grasse, was er op vrijdag een grote provençaalse markt, de moeite waard om eens wat vroeger uit ons bed te komen!


7 opmerkingen:

 1. Oh, ziet er als een toffe vakantie uit! En die ringen op de laatste foto, mooi en zoveel keuze! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een mooie foto's! Lijkt me een heerlijke vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh, zalige vakantie volgens mij! Misschien gaan mijn vriend en ik in September nog last minute een kort bezoekje brengen aan frankrijk, ik ben nog nooit verder dan Parijs geweest, dus I'm exciteeeed! :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aw dat hondje in het raam <3
  klinkt heerlijk inderdaad, even 2 weken niks doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n mooie foto's, Katrien! Ik denk dat de Cote d'Azur wel eens mijn vakantiebestemming voor volgend jaar kan zijn ;) En het boek dat je btw moet lezen is 'Het Parfum' van Patrick Süskind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige foto's! Ziet eruit als een heerlijke, ontspannende reis :)

  BeantwoordenVerwijderen