26 juli 2012

Leven als God in Frankrijk - part 2


Je kan moeilijk twee weken aan een stuk luieren en niets doen dus gingen we ook enkele keren op uitstap naar grotere steden: Nice, Monaco en Cannes. Bij de laatste twee vooral om de rijke mensen eens te gaan bekijken en de chique sfeer op te snuiven. Nice is de 5de grootste stad van Frankrijk, dus dat was het bezoekje wel waard. We hebben een toeristentreintje genomen (daar ben ik normaal super hard tegen, maar het was veel te warm om alles te voet te gaan bekijken) zodat we alle belangrijke plaatsen in de stad gezien hadden. Nice vond ik de mooiste stad, combinatie van strand en stad, heel typisch Provençaalse architectuur, veel mooie winkels, zeker een bezoekje waard. Op onze voorlaatste dag gingen we nog naar een kleiner stadje Gourdon om van het uitzicht over de kustlijn te genieten en enkele familiefoto's te nemen.
Ik heb kunnen genieten van een deugddoende luilekker vakantie en ben er dus klaar voor om opnieuw een jaartje in 'het gewone leven' alles te geven. 


Een kat die ons iedere avond kwam bezoeken, voornamelijk omdat ze altijd rijkelijk bedeeld werd met onze restjes. We gaven haar de naam 'Minou' en na enkele dagen luisterde ze zelf al naar haar nieuwe naam.


Artisanale pottenbakker, alles werd ter plaatse gemaakt en versierd. Mijn mama nam een mooi vaasje mee naar huis.


 De typische 'broer en zus-foto' voor de familie.

P.S. Liefste lezers, zouden jullie op mij willen stemmen bij de Fotowedstrijd van De Standaard.
Je gaat naar deze link, daarna naar 'Galerij', dan bij 'Meeste stemmen' op pagina 1 vind je de foto van 'Katrien DW', klik op 'vind ik leuk' en dan op 'volgende stap'. You would make my day! ;)


4 opmerkingen: