20 mei 2013

DEEL 2: To Rome with love

Het eerste deel over mijn citytrip naar Rome is alweer enkele weken oud, dus werd het hoogtijd voor deel twee. Begin maart brachten we Charlotte een bezoekje. Begin van de lente, dat betekent dus heel wisselvallig weer: regen, zon, koud, warm, we've had it all. En dat merk je ook aan de foto's: op de ene goed ingeduffeld, op de andere dan weer zonnebril aan en genieten van de zalige eerste lentezon.

Op onze voorlaatste en tevens ook zonnigste dag verkenden we Rome's schoonheid nog wat meer: we startten de dag met een stevig ontbijt inclusief Italiaanse cappuccino, daarna bezochten we het Vittoriano, Forum Romanum, en uiteraard genoten we ook van het warme weer met een Aperol Spritz, of twee, drie... Living the good life!

Op onze laatste dag, die er veel te snel was, bezochten we het Vaticaan. Een dag voor de start van het conclaaf waar ze een nieuwe paus verkozen hebben. Vandaar dus al die camera's, reporters en fotografen. Na onze zoektocht naar de VRT redactie gestaakt te hebben (onvindbaar in die massa) gingen we naar Borgo. Een hele leuke wijk met enkele leuke restaurantjes, gelaterias en winkeltjes. Vooral mooie tweedehandswinkeltjes, waar Els een mooie handtas op te kop kon tikken. Ik ben er stiekem nog altijd een beetje jaloers op, maar ik mag ze hopelijk snel eens lenen. ;-) Nadien passeerden we ook nog langs Piazza Navona en Largo di Torre Argentina waar je de ruïnes van Romeinse tempels vindt, maar ook tientallen zwerfkatten ziet rondlopen -als je gelukt hebt, want soms verstoppen ze zich wel heel erg goed. Als kattenliefhebber is dit een belevenis!
Ons verblijf in Rome zat er veel te snel op, vooral omdat ik nog zoveel in Rome wou verkennen en beleven. Rome is dan ook zo ongelooflijk veelzijdig, ideaal excuus om dus snel nog eens terug te gaan. Binnen enkele weken komt Charlotte opnieuw naar huis na haar vijf maanden durende Erasmus, een tijd die, zeker voor haar, voorbij is gevlogen. Haar zo lang moeten missen bleek beter mee te vallen dan verwacht, leve de moderne communicatietechnologieën en de hilarische Skype-gesprekken die we al beleefd hebben. Maar ik ben eerlijk gezegd heel blij dat we volgend academiejaar weer veel in Gent kunnen afspreken om een koffietje te gaan drinken in den OR en taart te gaan eten bij Julie's House.

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's! En vang ze maar goed op als ze terug is, de erasmusblues is niet om mee te lachen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's! :) Ik wil ook naar Rome!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. superschone foto's! ik wil daar ook echt eens naartoe ! shame on me dat ik er nog niet geweest ben :D
  en Aperol Spritz, eeew hoe krijg jij dat binnen haha ! ik vind dat echt vies haha! die capuccino's + croissants zien er wel heerlijk uit :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik moet ook dringend Rome nog eens gaan verkennen :)
  Naomi, x

  BeantwoordenVerwijderen