3 september 2012

Rommelmarkt Lille 2/9


Gisteren ging ik met Astrid en Justine naar 'de grootste rommelmarkt van Europa' in Lille. Of het echt de grootste was dat kan ik moeilijk zeggen, maar hij was alleszins groot genoeg om ons een dag zoet te houden met het zoeken naar schatten! Naast de rommelmarkt is er ook een grote braderie, die ons minder aansprak, en kan je in ieder restaurant 'Moules frites à volonté' eten. Kortom: een groot stadsfeest dat altijd plaatsvindt in het eerste weekend van september.

Het doel van onze daguitstap was om alle drie iets leuks te vinden, en dat is gelukt! De rommelmarkt begint zaterdagnamiddag en loopt heel de nacht door tot zondagavond. Op zondag gaan heeft dus het nadeel dat de echte mooie stukken al weg zijn. Maar het heeft ook een groot voordeel: vele verkopers willen zo weinig mogelijk terug meenemen naar huis waardoor je vanaf zondagnamiddag echte koopjes op de kop kan tikken. Volgend jaar zou ik graag een weekend naar Lille gaan, met overnachting, om de sfeer 's nachts ook eens op te snuiven.


Hieronder zie je foto's van mijn aankopen: oorbellen en een broche voor ongeveer €3, 4 deurknoppen waarmee ik een juwelen-hanger ga maken voor €10 en een houten opdien schotel, die een opknapbeurt met was vernis nodig heeft, voor €7.


8 opmerkingen:

 1. aah wat leuk! Ik ga ook graag naar de rommelmarkt of naar kringloopwinkel. Daar vind je soms echt leuke spullen!
  Je hebt echt leuke dingen gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leeeeuk! Volgend jaar wil (nee: moet) ik mee! Stomme herexamens :/
  Zo'n toffe aankopen ook! Die deurknoppen zijn echt de max... De DIY post je wel op je blog zeker? I hope so!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde ook zo graag daarnaartoe, maar ik ben net begonnen met mijn studie. Je hebt echt leuke dingen gekocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik <3 rommelmarkten, en Rijsel is zo'n leuke stad! Ik heb het geluk dat het maar een halfuurtje rijden is van waar ik woon dus ik kan er geregeld naartoe :) Superleuke dingen heb je gekocht! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, die opdien schotel is echt prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. There are so many cute vintage trinkets!! Looks like so much fun! PS. I'd love it if you could come visit my blog and follow me if you like it!! :)

  -Stephanie
  @LaminLouboutins.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whaaa al die uiltjes! Geweldig! Superleuke koopjes gedaan zeg, die deurknoppen zijn echt cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke blog over rommelmarkt en Montefeltro gerecht is echt mooi! Je bracht echt cool stuff. haar een rommelmarkt gids waar gebruikers kunnen zetten. hun eigen rommelmarkt Bent u een organisator van een vlo? Registreren rechtstreeks via RommelmarktenGids.com en bouw samen met de grootste online gids voor rommelmarkten Belge & Nederland! Surf naar www.RommelmarktenGids.com

  rommelmarkten

  BeantwoordenVerwijderen