10 februari 2013

DEEL 1: Prague Cityguide

Ik had het hier al enkel weken in 't lang en in 't breed uitgesmeerd dat ik naar Praag zou gaan, en maandag was het dan eindelijk zover. Voor het eerst in lange tijd niet op een Ryanair vliegtuig (want zij vliegen niet naar Praag) en geloof mij: het was een verademing. Beenruimte die voldoende groot was, geen irritante reclame voor kraslootjes of sigaretten die je wel mag opsteken op het vliegtuig en vriendelijke stewardessen die ons zelfs iets te eten en te drinken aanboden. Wat een luxe! Goed en wel aangekomen in Praag keurden we ons hotel goed, aten we een basic pizza om onze honger te stillen en kropen we in ons bed. Vol van verwachting over wat Praag ons de komende dagen bieden zou.

 Hester, de zotte doos van ons gezelschap!
 
 Het oude stadsplein


De eerste dag bezochte we in de voormiddag de oude binnenstad. Rond het stadsplein bevinden zich verschillende authentieke straatjes. Voor souvenirs te kopen ben je hier op de juiste plaats, maar naar onze mening was alles toch net iets te toeristisch. De historische gebouwen, kerken en torens die je hier vindt zijn wel zeker de moeite waard om te zien maar voor echte trendy plekjes moet je je toch naar een andere wijk begeven.

 't zijn nogal knappe madammen he die vriendinnen van mij, v.l.n.r. Hester, Justine, Astrid en Ellis
 

En dat deden we dus in de namiddag, onze tocht door Praag ging verder in de Joodse Wijk. Deze buurt doet heel hard denken aan Parijs (Praag wordt niet voor niets het Parijs van het Oosten genoemd) met zijn brede en chique boulevards. In deze wijk vind je ook de duurste winkelstraat van Praag met onder andere winkels zoals Prada, Tiffany & co, Louis Vuitton, de prijzen lagen vanzelfsprekend ietwat boven ons studentenbudget, we hielden het dus bij windowshoppen. Naast shoppen moeten we natuurlijk ook wat cultuur opsnuiven: we bezochten het Joodse Museum, we kochten een ticket voor de kleine tour die ons de belangrijkste synagogen en de Joodse begraafplaats liet zien. Als student krijg je in de meeste museau korting, vergeet dus zeker je studentenkaart niet mee te nemen wanneer je Praag een bezoekje zou brengen.

 De Pinkas Synagoge, een gedenkplaats voor de Tsjechische Joden die in concentratiekampen zijn omgekomen, de namen van de bijna 80.000 slachtoffers zijn op de muren geschreven
 

 De Joodse begraafplaats, er staan 12.000 grafstenen maar er liggen bijna 10 keer zoveel mensen begraven in verschillende lagen op elkaar. Deze plek maakt echt een enorme indruk en mag je dus zeker niet overslaan wanneer je Praag bezoekt.
 
 De Spaanse Synagoge
 
 
Na onze eerste dag in Praag waren we toe aan een avondje rustig genieten van de pas begonnen vakantie, met een aperitief in ons hotel en nadien een lekker avondmaal in een Frans restaurant. De Tjechische keuken was nu eenmaal niet echt ons ding. Het bestaat vooral uit vlees, goulash en bier, het spreekt bijna voor zich dat dit voor een meisjesgezelschap niet zo lekker in de oren klonk. Gelukkig heeft Praag voldoende alternatieven, veel restaurants serveren naast Tjechische klassiekers ook internationale gerechten.
Onze eerste dag zat er op, moe kropen we in ons bed maar we waren allemaal heel nieuwsgierig naar wat Praag nog zoal voor ons in petto had. To be continued...

3 opmerkingen:

 1. Tof verslag! Ik ben in Praag geweest doen ik 13 was, maar daar heb ik eigenlijk niet zoveel herinneringen meer van :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oo dat ziet er gezellig uit! en herkenbaar, ik was van de zomer (voor 't eerst) in Praag :)
  en ja hoor, naar dat meisje met origami vliegtuigje heb ik serieus een paar uur lopen zoeken ... zonder succes. ik vind haar zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's Katrien ! Doet me weer helemaal terugdenken aan mijn tijd daar drie jaar geleden. Het is daar echt prachtig mooi, maar wij hadden nogal slecht weer :( Ik ben benieuwd naar wat je nog allemaal gezien / gedaan hebt! :D x

  BeantwoordenVerwijderen